Bekijk hier ons nieuwste aanbod van duurzame artikelen  


Milieuvriendelijke badkameraccessoires

In de badkamer ben je misschien al met duurzaamheid bezig. Bijvoorbeeld door je douchetijd te verkorten en te kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten. Maar wist je dat je ook in de keuze voor badkameraccessoires voor milieuvriendelijk en duurzaam kunt gaan? Niet alleen is dit goed voor het milieu, maar het geeft je badkamer ook nog eens een warme en natuurlijke uitstraling.  Weet je wat ook heel leuk staat in de badkamer? Een leuke plant in een plantenpot of  in een hangende bloempot met een leuke bijenprint. Dat geeft naast het gebruik van bamboe producten een heerlijke natuurlijke en rustgevende uitstraling in je badkamer. 

Wat maakt Bamboe duurzaam?

Veel mensen zien bamboe als duurzaam materiaal. In zekere zin klopt dat. De plant groeit ontzettend snel. Hierdoor is de opbrengst een stuk hoger dan bij andere plantaardige materialen. Deze snelle groei wordt vervolgens extra bevordert doordat de plant na de oogst blijft staan. 

Daarnaast zijn er geen pesticiden nodig om insecten en virussen te bestrijden. Bamboe bevat namelijk een stof waardoor ze van nature bestand zijn tegen plagen en schimmels. Handig. Tenslotte absorbeert bamboe meer koolstofdioxide en produceert de plant zo’n 30 tot 35 procent meer zuurstof dan andere bomen. En dat heeft weer een positief effect op het klimaat. Bamboe is hartstikke duurzaam, dus!