• Geen plastic wegwerp producten
  • Leuke duurzame producten
  • Persoonlijk en snel contact via WhatsApp
  • Gratis verzending al vanaf €35,-

Plasticvrije verzorgingsproducten 

Van shampoobar tot douchepuff, want ook jouw huid verdient het beste


Is al dat plastic echt nodig? 

De badkamer is de plek bij uitstek waar ontzettend veel plastic afval wordt weggegooid. Veel producten zitten in een plastic fles die nadat deze leeg is in de prullenbak verdwijnt, maar ook veel producten voor eenmalig verbruik zitten in een (extra) plastic verpakking. Wat dacht je van wattenschijfjes, maandverband, tampons, tandpastatubes, scheermesjes en welke kan jij nog meer bedenken? Het stomme is dat we veel plastic ongevraagd mee naar huis krijgen. Veel van dat plastic afval wordt helaas vaak teruggevonden in de natuur. Kijk maar eens om je heen als je buiten bent wat je allemaal aan zwerfafval ziet liggen.   

Plasticvrije badkamerproducten

Wie zijn best doet om zijn CO2-voetafdruk te verkleinen en een handje mee wil helpen aan een leefbare toekomst, ziet overal kansen om minder afval en met name minder plastic afval te produceren. Je hoeft maar in de gemiddelde badkamer te kijken of je ziet een groot aantal plastic flessen en potjes. Douchegel, scheerschuim, shampoo, tandpasta en ga zo maar door. Maar waarom zit eigenlijk alles in een plastic fles of tube? Het antwoord is simpel: de meeste producten bestaan voor het overgrote deel uit… water! En voor vloeibare producten is het dus lastig ze te bewaren en te vervoeren zonder plastic verpakking.

Mooie zeepdozen 

Gelukkig begrijpen steeds meer mensen dat een plastic verpakking eigenlijk overbodig is. Kies daarom ook voor verzorgingsproducten in vaste vorm. Douchetabletten, shampoo bars, bamboe tandenborstels, gezichtsreinigers in glazen potjes en scheerzeep in blokvorm of zeepstukken. Mooie zeepdozen maken niet voor niets een heuse comeback. Dit brengt ons inziens alleen maar voordelen met zich mee. Je hebt geen plastic verpakking of helemaal geen verpakking meer nodig.